Wij gebruiken cookies om het bezoek bij Amy & Eva te verbeteren. Bezoek je onze websites, dan heb je de beste ervaring als je de cookies accepteert.
Terug
boeken
boter kaas en havermelk

Boter, kaas en havermelk

Auteurs: 
Taal: Nederlands
Boter, kaas en havermelk
€ 14,99
wij doneren € 0,96
Direct te downloaden

Tot 12% naar een goed doel dat jij kiest
Samenvatting

‘Joris Lohman weet de wonderlijke wereld achter de deur van het voedselsysteem inzichtelijk te maken. Iedereen die bezig is met eten zou dit boek moeten lezen.’ Nadia Zerouali, tv-chef, kookboekauteur

Boter, kaas en havermelk is een actuele, vermakelijke en prikkelende gids over een van de belangrijkste en meest verwarrende kwesties van vandaag de dag.’ Charles C. Mann, bestsellerauteur (1491, 1493, The Wizard and the Prophet)

Een hoopgevend verhaal over de toekomst van ons eten

Kunnen we 8 miljard mensen voeden zonder de aarde te vernietigen? Vijftien jaar geleden stortte politicoloog Joris Lohman zich als ‘havermelkdrinker avant la lettre’ in de verbijsterende wereld achter ons eten. Op zoek naar het antwoord op deze vraag neemt hij de lezer mee op reis door de voedselketen: van biodynamische boerderijen en een mega varkensslachterij in Nederland naar een futuristische kippenbroederij in Ivoorkust.

Boter, kaas en havermelk kantelt rigoureus je beeld over landbouw, voeding en gezondheid. Lohman maakt korte metten met de droombeelden van groene idealisten, maar ziet ook dat technologie niet alles op kan lossen. Uiteindelijk weet hij een complexe realiteit te vertalen naar een hoopgevend verhaal over de toekomst van ons eten – inclusief een eenvoudige lijst boodschappentips waarmee de lezer met een gerust hart door de supermarktschappen kan navigeren.

‘In bijna driehonderd bladzijden behandelt Lohman niet alleen de splijtzwammen in het landbouwdebat, hij beschrijft ook dilemma’s waarmee burgers en consumenten worstelen. Ook hier laat hij stelligheden wankelen met ongemakkelijke nuances.’
NRC Handelsblad

‘Met Boter, kaas en havermelk loopt de Amsterdamse politicoloog Joris Lohman de kans zowel de vleesindustrie, de supermarktbonzen als de milieubewuste consument en foodie op de kast te jagen.’
de Morgen

‘Lohman wil de stammenstrijd achter zich laten. […] Zonder voorkeur voor een van beide kampen beschrijft hij de geschiedenis van de landbouw, verklaart hij termen als “biologisch” en “regeneratief”, en schetst hij de dilemma’s rond een duurzamer voedselsysteem.’
de Volkskrant

Joris Lohman (1985) is politicoloog en oprichter van Food Hub, een opleidings- en adviesbureau in voedsel en landbouw. Food Hub werkt samen met bedrijven, overheden en professionals aan positieve verandering in de wereld van voedsel en landbouw. In 2022 kwam Joris’ documentaire The Future of Food uit en sinds 2023 is hij co-host van de wekelijkse podcast Eten is Weten.

Productspecificaties
TaalNederlands
BindwijzeEbook
Oorspronkelijke releasedatum26-09-2024
Aantal pagina’s
HoofdauteurJoris Lohman
Hoofd uitgeverijUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Druk-
Gewicht562.74 g
Product breedte160 mm
Product hoogte22 mm
Product lengte288 mm
EAN9789000394982
NUR320 - Literaire non-fictie algemeen
Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit boek. Schrijf jij de eerste?

Service & contact
Heb je ons nodig?
We helpen je graag! Stuur ons een mailtje.
Amy & Eva
Heb lief, doe goed
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies
© 2024-2025 Amy & Eva
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.